Koken met Nigella
Had bakken vroeger soms een wat tuttig imago, Nigella maakt koken en bakken sexy. Nigella kookt en bakt graag voor gasten en gebruikt goede producten en volle ingrediënten; pure indulgence! Er wordt niet gekeken naar de calorieën, maar naar het resultaat. En hoe liefdevol ze haar kip ook insmeert met een kruidenmengsel; ik heb altijd het idee dat Nigella bakken het allerleukst vindt.
Hierbij vast een voorproefje van haar kook kunsten. Gebraden kip met knoflook en citroen. Het is zo lekker makkelijk: je hoeft alleen maar alles bij elkaar in een braadslee te leggen en die in de oven te zetten, en je huis vult zich met de zomerse geuren van citroen en tijm - en natuurlijk, zachte, bijna honingzoete knoflook.
Wat heb je nodig?
- 1 kip (2 tot 2¼ kg)
- 1 bol knoflook
- 2 citroenen zonder waslaagje
- een handjevol verse tijm
Registreer nu
Nigella’s boekenselectie
Nigella's recepten
Over Nigella
Nigella Lucy Lawson
Nigella Lawson (1960) is een culinaire en literaire sensatie en wordt beschouwd als een van de invloedrijkste foodwriters van dit moment. Ze geniet een sterrenstatus als kok, als schrijfster en als televisiepersoonlijkheid. Van haar hand verschenen o.a. de bestsellers Hoe word ik een goddelijke huisvrouw, Nigella expressen Keuken. Recepten uit het hart van het huis. Op bol.com vind je alle boeken van Nigella Lawson, waaronder het nieuwste boek van Nigella Lawson.
Vroeg werk
Nigella werkte aanvankelijk in het publiceren, het aanvaarden van een baan onder uitgever Naim Attallah. was de start van deze carriere. Op 23, begon ze haar carrière in de journalistiek nadat Charles Moore haar had uitgenodigd om te schrijven voor The Spectator - haar vader was eerder redacteur bij dezelfde krant en later haar broer ook. Haar eerste werk aan het tijdschrift bestond uit het schrijven van boekbesprekingen. Ze werd de vice-literair redacteur van The Sunday Times in 1986 op 26-jarige leeftijd. Na The Sunday Times , begon ze een freelance carrière als schrijver en een restaurant criticus.
Latere werk
Haar binding met koken en de media begon toen zij columniste van de restaurantrubriek werd in The Spectator en later bij Vogue. In 1998 werd haar eerste kookboek gepubliceerd: Hoe te eten. Daarna presenteerde ze in 2001 op Channel 4 een kookprogramma genaamd Nigella bites, gevolgd in 2002 door Forever summer with Nigella.
In november 2003, hield Nigella toezicht op het menu voor een lunch georganiseerd door Tony Blair in Downing Street voor George Bush tijdens hun bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Van voormalig First Lady van de VS, Laura Bush, wordt gezegd dat zij een fan van Lawson's recepten is en haar soep de starter voor het presidentiële kerstdiner in 2002 was.